Aktuality

❤️DERIL, cca 12/2022- už v domove ❤️

  • začipovaný, antiparazitárne ošetrený, zavakcinovaný
  • vek cca 12/2022
  • výška : 45 cm
  • váha: 12,90 kg
  • vykastrovaný

DERIL je neskutočne vďačný, dobrý a jemný psík.
Keď k nám prišiel, bol veľmi zahriaknutý, ustráchaný a boľavý- bál sa ľudí, všetkého ruchu okolo, nepoznal vôdzku, nechcel sa vonku vôbec venčiť, dokonca ani postaviť, a týždeň sa venčil len osamote a na podložky.
Dnes je z neho šťastný psík, zbožňuje prechádzky a pohyb na voľno- vyštekáva od radosti, keď vidí vôdzku v rukách človeka 🙂 .
Človeka si na prechádzkach stráži, má abolútne bezproblémové privolanie.
Psí kamaráti mu veľmi zdvihli sebavedomie, naučili ho hrať sa s loptičkami, paličkami, hračkami.
Zbožňuje maškrty, plnú misku- nie je vôbec v jedle vyberavý-, trávenie má v poriadku, zje aj mäso s vývarom a cestovinou, aj suché granulky.
Zvažovali a konzultovali sme operáciu starých zlomenín bedrového a kolenného kĺbu, ale kvôli nepriaznivej prognóze a možnosti ešte horšieho pohybu, sme sa rozhodli na odporúčania, neoperovať. Deril je na troch nohách veľmi rýchly, nijako nezaostáva sa svojími psími kámošmi. Nohu sem- tam mierne zaťaží, ale akoby mu v pohybe ani nechýbala 🙂

Deril vychádza absolútne s každým- so psami ( pri nich je skôr submisívnejší, nepôjde do konfliku, vždy sa stiahne. Deril je jemná povaha, neútočí a nehryzie ani zo strachu. ), s mačkami- ponaháňa sa s nimi na prechádzkach, ale nezaútočí nikdy, dokonca spával v pelechu s domácim dočaskovým kocúrom :-). Z cudzích ľudí má ešte trošku rešpekt, ale už je to podstatne lepšie ako na začiatku. Keď si človek získa jeho dôveru, je z neho veliký vďačný maznák. Jediné, čoho sa nezbavil je jeho strach z áut- vždy uskočí bokom,
Má hygienické návyky.

Pre DERILA by bola najvodnejšia záhrada a psí kamarát, ktorý mu dodá potrebné sebavedomie. Je radšej na záhrade, na terase ako vnútri. Nevyhovoval by mu asi veľmi pohyb po rušnom meste s množstvom áut… skôr tichšie miesto a veľa prírody okolo 🙂

DERIL má starú zlomeninu bedrového a kolenného kĺbu – sú zle zrastené. Zrejme nôžku nikdy nebude používať, ale v rýchlosti pri behu a radosti zo života ho to nijako neobmedzuje.

20.12.2023 V obci Krivé bol hlásený potulujúci sa psík bez majiteľa, ktorý kríval. Ešte pred našim príchodom nahlasovatelia dali skontrolovať čip, ktorý psík nemal.

-ektoparazity, nedošľapoval na zadnú ľavú končatinu, pri príjme bol z ľavej končatiny , zo svalovej vrstvy vytiahnutý cca 2 cm kúsok rúrovitej kosti- z jednej strany oblý, z druhej ostrý. Podstúpil toaletu, atb výplach a zašitie rany. Po rekonvalescencii absolvuje vakcináciu. Je začipovaný a antiparazitárne ošetrený.

Je jemnej povahy, ustráchaný, unavený. Veľmi chce k človeku ísť a nechať sa pohladkať, len sa ešte veľmi bojí. Chvostík má stiahnutý až pod bruškom a ciká pod seba od strachu. Miske s jedlom neodolal. Oddychuje v teple.

DERIL postupne odstránil viacero blokov- 6 dní sa vonku nepostavil, len ležal na zemi s chvostíkom pod bruškom, čúral len vnútri na savé podložky. Obával sa aj vôdzky, nedôveroval jej.

Deril už vúdzku nerieši, pekne na nej chodí, neťahá sa. Venčí sa už len vonku. Stále ešte treba odstrániť strach z prvotného stretnutia s cudzími ľuďmi a zvieratami. Deril je neagresívny, jemný psík.

pre viac informácií, ponuky domova a adopcie, či dočasnej opatery, nás prosím, kontaktujte na t.č. +421 0903 966 217 ( Iveta)

Mohlo by sa vám tiež páčiť...