Aktuality

Čo je to vlastne dočaska/ dočasná opatera?

Dočasná opatera znamená, že na čas, na istú dobu, si vezmete k sebe zachránené zvieratko. Staráte sa o neho, začleňujete ho do nového života, učíte ho životu medzi ľuďmi a inými zvieratkami, hygienickým návykom, režimu. Najlepšie, ideálne by bolo, keby ste ho mali až do času, až si nájde svoj nový domov. Ak to z akéhokoľvek dôvodu nepôjde, vždy sa nájde riešenie. Ste nepostrádateľní pri spoznávaní zvieratka, Vaše skúsenosti a pozorovania jeho správania a návykov nám pomôžu nájsť rodinku, človeka, s ktorým si budú rozumieť a bude to vzťah na zvyšok života.

Veľmi oceníme aj poskytnutie “urgentnej” dočasnej starostlivosti na deň, dva, kým nájdeme riešenie ako sa ďalej postarať o zachránené zvieratko.

Čo od dočasnej opatery očakávame?

Lásku. Hlavne lásku ,trpezlivosť, Váš záujem a Váš čas. To, čo predtým pravdepodobne nepoznali.

Kto hradí všetky náklady spojené s dočasnou opaterou?

Všetko krmivo a potrebné vybavenie k starostlivosti poskytujeme my – OZ Druhá šanca Bardejov.

Kto hradí veterinárne náklady?

Samozrejme, všetky náklady hradí OZ Druhá šanca Bardejov. Prevoz na ošetrenie, vyšetrenie zabezpečíme my, ak to z akéhokoľvek dôvodu nebudete môcť spraviť Vy.

Všetky zvieratá v našej starostlivosti sú vstupne vyšetrené, otestované, preliečené, zavakcinované a ak to ich vek dovolí, sterilizované/kastrované.

Čo ak si neviem rady so zvieratkom? Na koho sa môžem obrátiť v prípade akýchkoľvek nejasností?

Ak si neviete rady s novým zvieratkom, nie je to Vaša vina. Spolu so zvieratkom dostanete kontakty na zmluvného veterinára, na koordinátora a aj na človeka, ktorý má dlhoročné skúsenosti s výchovou a chovom mačky alebo psíka. Ak si “nesadnete”, ihned sa budú hľadať riešenia.

Tešíme sa na spoluprácu s Vami. S úctou a láskou OZ Druhá šanca Bardejov

kontakty: +421 903 966 217 (info o psíkoch), +421 949 232 312 (info o mačičkách)

Mohlo by sa vám tiež páčiť...